Twee maanden remote werken, hardlopen en ‘bloggen’ op Tenerife

Dankzij mijn fijne werkgever Jewel Labs heb ik deze winter de kans om twee maanden remote te werken vanuit Tenerife. Vanuit de rust van de Canarische eilanden hoop ik maximaal in te zetten op twee van mijn hobby’s: hardlopen en schrijven.

Laat ik voorop stellen dat ik het best eng vind om mijzelf zo open te stellen en mijn projectje te promoten. Over het algemeen vind ik het fijner om op de achtergrond te blijven en de dingen voor mezelf te houden. Dat is comfortabel. Daar komt bij dat er al talloze blogs en vlogs bestaan naast de social media posts waar we mee dood worden gegooid, dus wat kan ik daar nog voor interessants aan toevoegen? Zijn mensen al dat gedoe überhaupt niet zat?

Maar schrijven is een grote hobby van me, en als ik het leuk vind om te doen, waarom zou ik het dan niet delen? Twee maanden Tenerife geeft mij hopelijk de rust en focus om na jaren voor mezelf te schrijven mijn artikelen eindelijk open te stellen. Misschien zijn er uiteindelijk wel mensen die mijn extreme trainingsroutine en evenzo extreme ideeën over hardlopen interessant vinden! Daarom dit experimentje: Een blog.


Toen ik ruim twee jaar geleden het hardlopen weer serieus oppakte, vroeg ik me af hoe goed ik nog zou kunnen worden na een hiaat van zes jaar. Ik vroeg me af of het mogelijk was om een Nederlands Kampioenschap te halen op de baan. Realistisch gezien ben ik daar nog ver vanaf, – op mijn beste afstand, de 1500m, moet mijn tijd van 4’04 minstens omlaag naar 3’59 en liever nog een aantal seconden sneller – maar ik geloof dat ik nog progressie kan maken.

In mijn zoektocht naar progressie ben ik gefascineerd geraakt door trainingsleer. Het grootste gedeelte van mijn vrije tijd spit ik fora af, kijk ik colleges, en lees ik artikelen en boeken die deze wereld van fysiologie en andere wetenschappelijke stromingen uiteen zetten. Alhoewel ik bij mijn atletiekvereniging Phanos bij een geweldige trainer zit, houd ik er ook van om zelf te experimenteren met trainingsideeën. De komende maanden staan daarom in het teken van het bundelen van mijn opgedane kennis om zo hopelijk weer een stap te maken als hardloper (Sorry Wim! Over twee maanden kom ik braaf weer terug). Dat is waar ik voornamelijk over zal schrijven.


Ik streef ernaar om eens per week een artikel uit te brengen. Als je mijn avontuur wilt volgen, dan kun je je hieronder abonneren op de nieuwsbrief waarin ik mijn nieuwe artikelen zal delen. Je kunt ze hier ook allemaal vinden op mijn website.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Blog

Door Jasper

Ik ben hooguit een mediumgetalenteerde hardloper, die zoveel van de sport houdt dat hij het liefst traint als een prof. Als ik niet één keer op een dag loop, dan is het twee keer. Op de momenten dat ik niet loop, dan lees of schrijf ik over de sport. Met andere woorden, ik ben een echte hardloopnerd. En ik wil graag mijn verhalen met de wereld delen.

7 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *